mehkunac-trhonovac-FB081404 Korisnik je: Banovan

Registrovan: prije 8 mjeseci

Komentari korisnika (346)

Ameri su Vučića stavili na spisak a danas i EU zato što je svoje izaslanike poslao da učestvuju na paradi i defileu neonacista u Banjoj Luci, sa presuđenim zločincima i Noćnim vukovima, pa sada mora da svoje vukove hvata i po Srbiji da se smire do izbora koje izgledno bi mogao da Tijani.

Rusija nije bitna za BiH i ekonomski je nemoćna da se nosi u svijetu, nacionalisti poput Dodika ga veličaju a ljekari mu imaju plaću od 350 $ u unutrašnjosti zemlje. Kina mu puše u vrat a Evropa i SAD u lice i jedino mu je preostalo da se podlo seli što kod rusofila na Balkanu prolazi još iz prošlosti a i tada Balkanom nisu ovladali pa neće ni sada.

Plenković laže. Čović je blokirao Federaciju, a Dodik državu, a Izetbegovića ni SDA nije ovlastila da razgovara, niti građani BiH, o izborima u svojoj zemlji, u tuđoj zemlji

Potencira se Sarajevo a time se prikriva fašizacija BiH radi ostvarenja ciljeva iz 90- tih, sada sijanjem mržnje straha skrnavljem groblja u Mostaru po narudžbi neonacista, slavljenjem protivustavnih datuma pradom oružja i uniformiranih pripadnika radi izazivanja straha i nesigurnosti kod naroda u manjini, pjesmom i govorom mržnje, pripajanja, veličanjem zločina, zločinaca genocida, pričom da na to vođe takvih djela imaju pravo, je djelo za koje se ide na mesto gdje se nalaze tvorci takvog ponašanja, pa će i današnji i sa njima se ne razgovara, a prihvatanjem razgovora postali bi isti kao i oni.

Evo ostvaruje se Vučića prognoza, ko ne vjeruje neka ga nazove ili EU.

Da li poznaje Fadil Mamdal

Evo Vučićevog Gebelsa opet, pa ne upravlja iz BIH niko policijom u Srbiji nego Vučić i Vulin i šta radi ta policija, poziva na zločine protiv manjina isto što su radili nacisti i taj termin lik priča o mržnji a ne zna da svako mrzi zločine i počinioce istih i niko ih ne čuva i slavi kao tetkin ministar.

Zastupnica SBB nastupa istovjetno kao zastupnica SNSD-a Vulić.

Zastupnica SBB nastupa istovjetno kao zastupnica SNSD-a Vulić.

Šteta što šef SDA Izetbegović nije na večeru u Dubrovnik sa premijerom vlade Hrvatske nije poveo kakvu turbofolk umjetnicu o kojim je premijer KS Forto govorio. Šef SDA ide u drugu državu da razgovara o situaciji u svojoj zemlji, što je uvreda za BiH. Zar nije Zagreb prvo pozvao Dodika i Čovića da dogovore kulminaciju situacije u BiH, pa tek njega. Čović je više u Zagrebu nego Sarajevu i to samo kada treba da pomogne Dodiku. Forto nije javno slagao Majke Srebrenice i sve u Vijećnici, niti je potpisao Mostarski sporazum sa Čovićem i sad se proziva za ono što je nazvao kvazikulturom ili što šef SDA nije bio kredibilan sagovornik za " Guardian" da da izjavu o stanju u glavom gradu BiH.

Lekcija turbofolk teksta za ljubitelje turbofolka

Ova zastupnica SDA je za turbofolk muziku i kulturu i to trebaju Sarajlije bezpogovorno prihvate kao i njen šef stranke Izetbegović pozive na razgovor sa bošnjacima bez poziva upućenog Državi BiH a Izetbegović je ne predstavlja nego Predsjedništvo.Znači zbog turbofolk muzike i kulture Forto bi se trebao ispričati jer se ona sviđa SDA iako dolazi preko Drine.

Izetbegović šetkara okolo s onima koji rade sa Dodikom i Čovićem protiv BiH. Plenković je trebao doći u Sarajevo sada kad samo nije puklo a on zivka u Dubrovnik Izetbegovića da mu da obećanje da ostavi na miru Dodika i Čovića i ponovo učestvuje u pregovorima za izbornizakon, ovo ja baš tajnih da se ostvare želje Čovića, zato je i poslao svog koalicionog partnera Pupovca Dodiku na proslavu neustavnog 9. januara Dana nerepublike pošto Čović nije smio to sebi dozvoliti ponoboi kao 2019.godine

Gdje god Dodik krene događaju se sporadični incidenti

Ovaj OHR pričam ti priču, a Dodik pripaja Distrikt Brčko entitetu iz kojeg su zlodjelom etnički uklonjeni dugi narodi a preostali se prijetnjom i nacionalističkim orgijanjem institucionalno plaše da se isele i kakve veze ima to sa praznicima. Dodik i svi koji ga prate rade sve da dođe do sukoba, danas kaže kako ne može da živi sa bošnjacima jer mrze Srbe, juče smo vidjeli ko mrzi poput nacista " za krst,za krst" u paradi i pod oružjem protiv koga, pa onih koji nisu ili neće da prihvate krst, nije Patrijarh SPC i predstavnici Srbije došli zbog svih naroda u BiH nego samo Bosanskih Srba da daju do znanja da je RS njihova.

Sarajlije neka zastaju ispred kafića, restorana, muzika iz vozila pa će vidjeti koja je to muzika i čovjeku ne treba pripisivati da ne smije reći da je uvoz turbofolka loša stvar jer je to nije muzika, to je davorikedajke.

OHR se ne oglašava, očigledno je Dodik bio u pravu da on ne smije vršiti svoju funkciju, ne reaguje ni za obilježavanje 30-g RS u Distriktu Brčko koji nije dio nijednog entitete i jasno je svakom u BiH osim predstavnicima OHR- a i Delegacije EU u BiH da Dodik direktno mijenja teritorijalni integritet i suverenitet BiH i Distrikt priključuje entitetu, čime je prekršen Mirovni sporazum i time direktno ugrozio mir

Krivokapić je zaboravio da Patrijarh Porfirije ne smije staviti potpis na ugovor zato što Sabor SPC isti može poništiti kao što je poništio potpis pok. Patrijarha Pavla na Dejtonski sporazum na zasjedanju 21. i 22. prosinca 1995.godine.

Parlamentarka Zovko je ambasador Herceg-Bosne u EU koja uporno pokušava da oživi paradržavu presuđenu u Hagu.To podržava Hrvatska i danas kao Tuđmanov projekt kako bi taj dio BiH dobila i do sada je gotovo sve Hrvate državljane BiH prevela u svoje, a očit je primjer gospođa Zovko koja je u BiH instalirana da štiti isključivo interese Hrvatske, a sada u EU Čovićevog HNS- a, što je ništa drugo nego ono štp je htio i Jelavić za šta je presuđen.

Šta drugo nego neonacizam na djelu, srpski arijevci na etnički očišćenom prostoru, a zaboravljaju šta je bilo sa fašizmom u Evropi.