zeljkoristic Korisnik je: Aktivan

Registrovan: prije 4 mjeseca

Komentari korisnika (537)

@Razzek Богат и будала су, данас, једно те исто.

У преводу - "Надам се да ће им ова помоћ олакшати гласање за мене."

@zeljkoristic Већ сам неколико пута писао како мени ствари дјелују. Нисам економиста, лаик сам , али нешто је логично или није логично. Зато сам поставио коментаре у линку изнад.

https://avaz.ba/globus/svijet/735246/fon-der-lejen-sve-ukazuje-na-to-da-je-bankrot-rusije-pitanje-vremena

@krmad-vlahscetska-pascetska-G014058 Ово ти је у Козарцу код Приједора. Село у којем живе само Бошњаци. За тебе су повратници пашчад?

@saban Очигледно је пала одлука да се заоштре односи са Кином. Сад "кинески змај" мало бљује ватру што је и очекивано. Ипак, требало би брзо да се умире јер ће у противном ићи Америци на руку и олакшати им посао. Они не крију да желе склапање војних савеза са земљама око Кине. Изградњу војних база око ње и сл. Да би их штитила од агресивности Кине, наравно....

@Aldin Шта има он везе са Путином? Израел је амерички савезник.

@zeljkoristic Њена посјета је пореметила ту равнотежу и погоршала односе. То ми баш и није јасно. Ако ћеш се гужвати са Русијом боље ти је имати Кину на својој страни. И обрнуто. Ако мислиш да се свађаш са Кином, могао си да пружиш гаранције Русији у вези Украјине и да останеш у добрим односима. Бити у лошим односима са свима истовремено ми не дјелује као паметна стратегија. Русија, Кина, Иран, полако губе и дојучерашње савезнике Турску, Саудијску Арабију...Индија се благо окреће против њих....па и читава Јужна Америка....да ли је некаква тактика? Или велика грешка?

"Različiti analitičari se slažu: ako ne bude većeg incidenta, glavna posljedica ove krize bit će to što je Kina uspjela normalizirati prelaženje dosad neslužbene granice koja se ne prelazi, a ide središnjom crtom Tajvanskog tjesnaca." Послије другог свјетског рата капиталистичка влада Кине губи рат са комунистима и повлачи се на острво гдје им ови, с обзиром да нису имали морнарицу, нису могли ништа. Кина их сматра дијелом своје државе који би се требао ујединити са остатком земље. По угледу на Хонг Конг! Интересантно је да ни Америка не признаје независност Тајвана већ је и за њих то дио Кине! Сада је дошло до кршења неких неписаних правила па амерички званичници дају себи за право да посјећују Тајван као да се ради о независној земљи, док Кина себи даје за право да бродовима прелази средину тјеснацс, што до сада нису радили. И једни и други ће то и наставити.

"Problem nedovoljne snabdjevenosti gasom ostaje. I u zimu naredne godine može se računati sa većim opterećenjem. A to bi moglo dijelove njemačke industrije ponutkati da neke svoje pogone premjeste u inostranstvo, tamo gdje je energija jeftinija i stoji na raspolaganju." Њемачка индустрија се увелико ослањала на двије велике предности - приступ огромном кинеском тржишту, и доступност јефтиној енергији и сировинама из Русије која их је, упркос већим трошковима радне снаге, чинила повољним. Да рат у Украјини стане сутра, мислим да више не могу рачунати на јефтине сировине и енергију из Русије. Што се тиче приступа кинеском тржишту, гдје сада, рецимо продају више аутомобила него у Америци, мислим да ће и то да изгубе. Америка ће да поквари односе и са Кином, у чему ће захтјевати солидарност ЕУ. Не видим како ће се избјећи не само рецесија, већ и трајан пад економске активности, а с њим и животног стандарда.

@zeljkoristic Окренути се, дакле, обострано корисној сарадњи, а ова питања рјешавати временом уз максимално уважавање потреба и ставова осталих.

@zeljkoristic Бошњаци, с њихове стране страхују од српско -хрватског растурања Босне и нагињу све више опцијама које ће онемогућити Србима и Хрватима у БиХ да доносе било какве одлуке! И то тако иде у круг! И сви се, наравно боје оних других! Који су сви чудовишта! А у ствари, нису. Познајем довољно и Бошњака и Хрвата и знам да су само људи. Да има и оних других! У Вишеграду се сваке године окупља шачица четника који се брзо разиђу....јуче је шака усташког јада узвикивала " за дом спремни" у Книну...ту су и коментатори Бошњаци који би "клали влашчад пашчад" и сл. Моје је мишљење да већину људи заболи за овим јадницима!

@zeljkoristic Е сад...те супротстављене опције "хране" једна другу. Хрват којем тај трећи ентитет и не треба почиње да мисли да му је неопходан да би могао одлучивати о својој судбини - данас му други бирају представника у Предсједништву а сутра ће му опет други, одлучивати о Бог те пита чему! Хоће ли он одлучивати о било чему? Срби, они који можда и нису за одвајање, почињу све активније да размишљају о томе што им се више права преноси на државни ниво! РС му је нека гаранција тих права јер се добро сјећа претходних бошњачко-хрватских коалиција у којима се Срби, по правилу, нису питали ама баш ништа, а често су им ускраћивана и основна људска права. Сад почиње да се пита да ли је независност неопходна да би се заштитио?

@zajebavalo То је, на жалост, тачно. Амерички амбасадор у БиХ је недавно изјавио да је Босна и Херцеговина држава са два ентитета и три конститутивна народа. То отприлике, нико не признаје....За Бошњаке је држава, али настоје да укину ентитете и конститутивне народе. Срби настоје да то постане државна заједница двије државе (Федерација и РС), Док Хрвати хоће да је преуреде у државу три ентитета и три конститутивна народа. Ако било ко покуша да оствари своје намјере силом - доћи ће до рата! Да ли ће се ико одрећи својих циљева? Тешко. Без обзира на то, било би паметно радити на стварима у којима постоји сагласност и које су у интересу свих.

@zeljkoristic Руси ето мисле да им уводите санкције јер сте им непријатељи. А то је у ствари само због принципа? Због анектирања Крима? Када уводите санкције Израелу због анексије Голанске висоравни?

Наслов је нетачан. Није она спавала са 200 мушкараца, већ сматра да је због "Америчке пите" спавала са 200 мушкараца ВИШЕ него што би иначе.

Бакире, преписују.

@soraya-c-G081641 Уједно... написао сам одговор на онај чланак о Мухамеду Филиповићу. Волио бих да прочитам одговор јер је тема веома значајна.

@soraya-c-G081641 Americans have a bit of a strange law we just recently found out about. American politician posted a video on twitter. She was smoking a joint. Her defense was that the video was made in Canada, where marijuana use is legal and that she didn't break any laws! It didn't work! There is Federal law in the States requiring all the US citizens to obey US laws anywhere in the world! If you are US citizen you are subject to its laws regardless where you are! As for other countries laws.... I don't think they care so much about it....

Русија има драконске казне за шверцовање дроге. То је познато. Ипак је у питању марихуана. С друге стране Америка не дозвољава УЛАЗАК у Америку страним држављанима осуђеним за посједовање марихуане. Шта им даје право да тврде да је неправедно? Имам пријатеља који има британско држављанство који је имао посједовање марихуане у Лондону. Пар година касније хтјео је да путује у Америку и нису му дозволили.