EKSKLUZIVNO

Denis Bećirović, povodom Dana državnosti za "Avaz": Vrijeme je za hrabre i umne ljude

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, kazao je da su bosanskohercegovački antifašisti upravo putem Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, prije skoro osam decenija, demonstrirali smisao za politiku kontinuiteta s historijskom egzistencijom bh. države.

Piše: Miralem Aščić

24.11.2022 14:20

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (6)

dzekooo

(prije 2 mjeseca)

Stvarno, šta je prije bilo objesi na čiviluk, pa počni nešto raditi. SAD i EU te podržavaju, onda napravi nešto od toga
Rok

(prije 2 mjeseca)

Vrijeme je da se prihvatiš posla za koji si izabran ne da laprdaš ko i tvoji prehodnici poso u šake i radi.
Rok

(prije 2 mjeseca)

25 novembar je bio dan državnosti one države a ne ove koju je Alija pretvorio u privatnu porodičnu prčiju prihvati se posla i mani se šuplje priče.
Majstor

(prije 2 mjeseca)

Bećiroviću, istoriju ostavi istoričarima, ona je egzaktna nauka, nemoj pokušavati prilagođavati istoriske događaje svojim političkim stremljenjima. Uložite truda i donesite Zakon o praznicima u BiH. Nemoj dozvoliti da jedan narod ili bilo koji pojedinac nameće drugim narodima praznike, jer je to primitivizam, praksa divljaka, bruka za sve narode, zbog koje nam se djeca u svijetu stide reći odakle su. U jednoj državi državni praznici moraju biti isti za sve narode, a svaki narod može slaviti koliko hoće svojih praznika, ali ti praznici su tog naroda koji ga slavi,a nisu državni praznici.
alija12

(prije 2 mjeseca)

@Majstor Becirovic nista ne namece To je praznik iz TITINOG doba trebo bi to da znas
Rok

(prije 2 mjeseca)

@alija12 Ali pošto ovo nije više Titino doba nego doba porodice Izmetbegovic taj praznik ne može ni u kom slučaju biti dan državnosti da Alija nije pretvorio državu u privatnu avliju u redu mogo bi se slaviti ali sad nikako.