SPECIJALNI IZASLANIK SAD

Eskobar: Zaboraviti "Kosovo je Srbija", ići na "Kosovo i Srbija su Evropa"

Poručio je, između ostalog, da niko ne treba da strada zbog registarskih tablica i da dvije strane treba da budu okrenute evropskim rješenjima

Piše: H. J. I. / N1

26.08.2022 23:00

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (33)

leonardo-kevo-G113236

(prije 9 mjeseci)

Ako je presjednik Vucic ,S.P.C I njegovi idolopoklonici zaista na liniji da sacuvaju mir i stabilnost te posebno ostanak Srba na Kosovu te da ne ponovu greske iz proslosti koje su dozivjele poraz i katastrofu u Hrvatskoj 1995g bolje da ovo procitaju po 100 puta i prenesu Srpskom narodu bez cenzure istinu i okrenu se boljoj buducnosti za svoje gradjane i shvate KOSOVO JE KOSOVO a SRBIJA JE SRBIJA!!!
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@leonardo-kevo-G113236 Зато што Америка тако каже, претпостављам?
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Ти кабадахије не познајеш изгледа? За њих је Косово Косово, а Србија? Можда неки дијелови Србије и нису Србија! Прешевска долина? Санџак? Ти стварно мислиш да насилнике занима право?
leonardo-kevo-G113236

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Napisao sam dovoljno jasno pa eto ponovo i tebi prvenstveno zbog toga jer iskustva takve politike prijasnje Srpske politike su dovele Srpski narod u Hrvatskoj u katastrofu pa ta ista politika moze dovesti u jos tezi polozaj Srpski narod na Kosovu, a i jednim djelom si u pravu ,da, i zato sto to kaze Amerika!
leonardo-kevo-G113236

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Granice su poznate i nepromljenive.
tutor-kos-G083530

(prije 9 mjeseci)

Hahaha sto se ismijah na sabahu! Ameri ih sjebase smrdi na aparatima! Ko kaze kosovo je srbija ide u zatvor ili ludaru!!!hahaha koji merak!
tutor-kos-G083530

(prije 9 mjeseci)

Hocete zajednicu srpskih opstina!? Hocete qurac!
Perhanblbl

(prije 9 mjeseci)

@tutor-kos-G083530 hocete celu bosnu? Hocete qurac? Pola bosne je srpsko, i tako ce zauvek biti, poturcene picke
PEMEH

(prije 9 mjeseci)

@Perhanblbl, немој га дирати. Он је све од себе дао. Изгубио Сребреницу а био на Трескавици. Сад је у банани, хоћу рећи у филџану.
dado-dizdar-G011556

(prije 9 mjeseci)

@Perhanblbl Samo ti maštaj tursko kopile!
tutor-kos-G083530

(prije 9 mjeseci)

Hahaha drugim rjecima pushite qurac smrdi!
Perhanblbl

(prije 9 mjeseci)

@tutor-kos-G083530 pusi qurac, imamo pola bosne ahahahah talibanu kozojebacki
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

Пусти ти нас балканце, драги мој Ескобару. На Балкану се више не гине. Сад кад си изумио ту дивну формулу пожури у Украјину јер људи грдно страдају. Објасни Зеленском да су и Украјина и Домбас у Европи. Да стане убијање. Можда бисмо могли тако и код нас након тога.
PEMEH

(prije 9 mjeseci)

Албанци су као и Бошњаци дошли на српску земљу пред ТВ камерама. И овај мисли да је то закон. Никада.
DragutinDimitrijevic

(prije 9 mjeseci)

ma pusti suplju, 2/3 stanovnistva nije za EU
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

Постоји ту, за Косово још један проблем. Русија је давно рекла да ће прихватити свако рјешење које ће прихватити Србија. Па ако Србија призна независност Косова, признаће га и Русија! Јуче се огласио и кинески званичник, вјероватно подстакнут играма око Тајвана. Запад је по њему, срушио све норме постојећег међународног права, вјерујући да ће притисцима и пријетњама принудити друге да им се повинују. То је стање, по њему, опасно, и Кина се залаже за регулисање и утврђивање свих правила како неко може стећи независност, ако су већ стара правила одбачена! Као примјер је навео Косово и изјавио да ће се Кина успротивити, па и уложити вето на пријем Косова у УН чак и ако га Србија призна као независну државу! Не без врло јасних правила како се стиче независност! Дакле, за разлику од Русије они га неће признати чак и кад би га Србија признала.
crosdu

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Rusija nema nikakvu bitnu ulogu u svezi Kosova, to je srpska iluzija, a Kina još manje! Kosovo ima već priznatu neovisnost od cirka 100 država svijeta i tu je svaka priča završena. To što se Srbi i Srbija ne mogu suočiti sa tom činjenicom posljedica je političke promidžbe srbijnskog političkog vrhovništva, koja vlastitom narodu ispira mozak lažim. Te intervenirat će Rusija, pa će Kina, a od svega toga nema ništa. Rusija ne može slomiti ni Ukrainu, a Kinu doslovce NE zanima Kosovo. To što su Burundi i Uganda priznale pa povukle priznanje, važno je samo Dačiću i nikome više.
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@crosdu Ја и не мислим да ће кинези нешто учинити. Само неће дозволити улазак Косова у УН. Ништа друго. На терену, ни Русија ни Кина не могу утицати на развој на Косову. Кину, наравно, и не занима Косово. То си у праву. Они би само хтјели да се поново успоставе правила и закони. И ту ће наићи на велике отпоре, јер Западу одговара безакоње. Ево ти примјер - Каталонија је расписала референдум за независност од Шпаније наводећи да они желе само оно што је дато Словенији, Хрватској, БиХ....Пожељела Барцелона да буде као и Љубљана, Забреб, Сарајево...И шта? Ништа. Сви су по затворима због расписивања референдума. Вашингтон и у мањој мјери Брисел желе да имају искључиво право доређивања свега и свачега, укључујући ко може и не може постати независан, а које земље имају право да бране територијални интегритет. Неће се они баш тако лако одрећи онога што сматрају својом привилегијом.
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Могу ли они спровести своје на Косову? Могу сигурно. Србија их не може спријечити. Кина, Русија, још мање. Али онда нека бар престану да причају наивне бајке о "владавини права" и сл. Свакоме на свијету је данас очигледно да се ради о голом праву силе.
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Поента је била да се Кина ипак, залаже за некаква правила. То ће тешко ићи, јер кабадахијама од Вашингтона до Москве правила нису потребна. Довољна је сила.
zehrasali-berisha-FB010942

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Nama treba KOSOVA KO DRZAVA,ili Republika Kosova,a nama ne treba opste UN,,sfajcarska nije bila u UN do prije par godina i ?,nama Treba AMERIKA I NIKO DRUGI.a vi cuvajte UN ,a
Kosovo i Srbija su EU -- kao da ulazak u EU (koji je u daaaaalekim zvijezdama) rješava medjunacionalne sukobe. Ulazak u EU ne liječi medjunacionalna trvenja i pošto Brisel to zna, ex-Ju države će još dugo čekati na ulazak u tu famoznu Uniju (možda će prije dočekati Godoa nego punopravno članstvo u EU).
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@balkanikus-garonja-lugonjic-G124813 Не каже он ЕУ. Он каже Европа. Дакле, географски. Све је ово Европа. И БиХ је Европа само није Европска Унија. Ма, Ескобар је геније! Користити географију за рјешавање сукоба - ма за Нобелову награду! Све би се могло ријешити. Ево рецимо требало би заборави "Крим је Украјински!" и ићи на географску чињеницу - "и Крим и Одеса су на Црном мору!" И проблем ријешен!
crosdu

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic Nema tu nikakve geografije i samo oni koji ne razumiju o čemu je Eskobar govorio tako mogu razmišljati. Jednostavno je težište od Eskobara stavljeno na budućnost i Kosova i Srbije u EU što brže normaliziraju odnose to će biti više i više otvorene granice i jednog dana neće biti granica. No, EU države i SAD neće povući priznanje državnog suvereniteta Kosova bez obzira na srbijansko spletkarenje sa tobožnjom Rusijom i Kinom! Glupa ti usporedba Krima i Kosova, jer Krim je OKUPIRAN od Rusije, a Kosovo nije pod ničijom okupacijom i nije anektirano od Albanije! Glupa greška!
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@crosdu Чули смо већ тај Обамин аргумент! Као на Криму се одиграла АНЕКСИЈА док се Косово није припојило другој држави већ постало независно!? И то је онда у реду? Добро, Када ћете онда да уведете санкције Израелу који је извршио АНЕКСИЈУ и припојио Голанску висораван од Сирије? Хоћете ли их избацити из SWIFT платног система? Ух, мало незгодно....Америка је признала ту анексију.... И ако кажемо да је само анексија (припајање) погрешно....Можда би сви требали да признамо Домбас. Није се припојио Русији већ прогласио независност. То мора да је у реду, јер ето, није анексија? А можда РС "само" да постане независна без припајања Србији? То би било у реду? Размисли мало...
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic "Dakle, realnost je da ćete na kraju u svakom slučaju svi biti povezani kroz neke regionalne ekonomske sporazume, poput CEFTA, Zajedničkog regionalnog tržišta ili Malog Šengena, a na kraju i u Evropskoj uniji." Свако зна о чему он говори. На неком далеком, далеком крају и у ЕУ.А за сада само у Европи.
crna-legija-G073922

(prije 9 mjeseci)

Kosovo je Kosovo uvjek bilo
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

@crna-legija-G073922 То нико не оспорава. Никад нисам ни овдје чуо да неко оспорава да је Семберија - Семберија! Али када би неко рекао да је Република Семберија независна држава то би, претпостављам, многи оспорили.
soraya-c-G081641

(prije 9 mjeseci)

Ne zavaravajmo se..Kosovo nece popustiti Srbiji ni milimetar! Ni u cemu! A ne znam sta bih im I rekla..moje simpatije su na strani Kosova..
mario-marco-FB111357

(prije 9 mjeseci)

AMERIKANCI I ENGLEZI NITKO VAS NE VOLI NITI STUJE...VI STE PROPALA IMPERIJA JAVITE YO BAKIRU ,PLENKOVICU I kurtiju
alija

(prije 9 mjeseci)

@mario-marco-FB111357 Mislis svi vas vole osim srba i rusa hahhaha Koja si ti bukva
zeljkoristic

(prije 9 mjeseci)

Ето. То је пут. Могли бисмо тако и у БиХ. Да се заборави "РС је Босна и Херцеговина" и да се иде на "Република Српска и Босна и Херцеговина су Европа" Како је само паметан. Зашто се ми тога нисмо сјетили?
PEMEH

(prije 9 mjeseci)

@zeljkoristic , почео си кликерати. Зато иду минуси.