ANALENA BERBOK

Šefica njemačke diplomatije: RS intenzivira kurs ka otcjepljenju od države

Što se tiče Bosne i Hercegovine, njemačka ministrica vanjskih poslova Analena Berbok kaže da se odluka o statusu kandidata ne donosi zbog unutrašnje političke situacije

Piše: E. Ć. / DW

02.07.2022 07:49

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (14)

bojan-tovirac-G105721

(prije 2 mjeseca)

Otcepljenje je laž! Neposlušan narod nije popularan. A i da nije otcepljenje laž, u čemu je problem? Kad može Kosovo zašto ne može Republika Srpska?!
Komunista

(prije 2 mjeseca)

@bojan-tovirac-G105721 Zato što je tzv. RS nastala na genocidu. Kosovo nije.
dado-dizdar-G011556

(prije 2 mjeseca)

@bojan-tovirac-G105721 Zato što je Kosovo bilo autonomna pokrajina i imala je svo međunarodno pravo da to uradi.Genocidna nije nikad ni postojala i to je samo dio okupirane države Bosne i Hercegovine na kojem je izvršen genocid i kao takva ne može opstati a kamo li se navodno opcjepiti.
genocidasi-tkzrs-G052224

(prije 2 mjeseca)

Odcjepit ce se kad bude genocid nad pravoslavcima
petter-millar-G020334

(prije 2 mjeseca)

Ako su ovu ljepojku birali za ministricu po ljepoti, onda su napravili dobar izbor, a ako su je birali po inteligenciji, onda su trebali da potraze nekog drugog.
G122932

(prije 2 mjeseca)

Članovi nove njemačke vlade izgleda svi imaju deficit IQ-a.
Komunista

(prije 2 mjeseca)

@G122932 Ne uporrđuj druge s tvojim deficitom degeneriku.
miro

(prije 2 mjeseca)

Meni se ćini da će taj kurs biti direktno srazmijeran intenzitetu namjera unitarzacije BiH i da će dovesti do oživljavanja i naše HRHZB. Sve dok zelembaći budu željeli da prave "gradžanski" kalifatpostojaće i suprotne tendencije!
Smrdljivovlasce

(prije 2 mjeseca)

@miro sve dok UZP katolicka i svetosavska Vlascad budu radili na separatizmu dotle ce odgovor biti jacanje Bosnjacke drzave Bosne. Saka jada koja cini 6% ne moze nista vise dobiti nego ono sto im pripada a to je ”MANJINA” i nista vise. Srpskohrvatska podvala tzv konstitutivnost je mrtva za sva vremena. Kada budete imali konstitutivne u svojim maticama onda cete i vi imati ovdje. Katolicku i svetosavsku dzamahiriju u Bosnjackoj Bosni mozete zaboraviti, dzaba trosite vrijeme UZP separatitsti.
Sef

(prije 2 mjeseca)

@Smrdljivovlasce od te mosnjacke terorsiticke bejha imate 23%kurca ..nista vise balijo..hahhahhaah
Komunista

(prije 2 mjeseca)

@miro UZP-ovsko ustaško kopile k nozi. Ljigavi, licemjerni, bezcasni sljedbenici pedofilske vjere mogu dobiti samo ono što vam vaši velečasni daju dok klećite ispred njih.
Komunista

(prije 2 mjeseca)

@Sef Sikter smrdjivo vlaško krme.
dado-dizdar-G011556

(prije 2 mjeseca)

@miro Puši li se išta ovih dana?Nešto nam vehto djeluješ.
dado-dizdar-G011556

(prije 2 mjeseca)

@Sef To ti misliš kopile malo.Imamo 100% to je naša država za nju smo se borili ,a tvoja je ona za koju si se ti i tvoj UZP borio.