GODIŠNJICA

Akademik Kurtćehajić: Tito je najzaslužnija ličnost za obnovu državnosti Bosne i Hercegovine

I danas je kod mnogih ljudi koji se sjećaju Jugoslavije u vrijeme Tita ostao žal za prohujalim vremenom, podvukao je akademik Kurtćehajić

Piše: A. Č.

04.05.2022 14:15

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (6)

Lokomotiva

(prije 4 mjeseca)

T I T O JE BIO I OSTAO MIT I POLITICKA LEGENDA DVADESETOG VIJEKA.
ismet-hadzikadunic-G081924

(prije 4 mjeseca)

Što hvalite džukelu. Koliko je samo raselio muslimana i oteo zemlje i vakufa i pobio muslimana, agrearnom reformom 1947 i 1967 pa naselio cincare i četalje. Hebo vas on. Danas imamo problema sa tim istim cetaljima koji se naselise od Karpata do Soluna i Crne gore. Hebo vas on.
Cuprija

(prije 4 mjeseca)

@ismet-hadzikadunic-G081924 izgleda da je tebe dzukela napravila pa sad poredis i fine ljude sa tim sto napravio
muhamed-omerovic-FB093731

(prije 4 mjeseca)

Tito je bio najveći neprijatelj BiH,haman sve moguće veće fabrike/firme su bile u drugim republikama,tako da su Bosanci morali ići iz BiH za poslom. Ni pedalj autoputa nije napravio u BiH. Bošnjacima nije dao da se izjasne po vjeri,naciji i bio im je Bosanski jezik zabranjen. VOĐENI SMO KAO "NEOPREDELJENI"!!! itd. itd. itd. Daj Bože pameti onim koji žale za titom 😉 Većina misle da je u "titino doba" bilo bolje?! Bilo je x puta gore a ne bolje ALI JE NAROD TAD BIO BOLJI,bio zadovoljan sa onim što ima i "zato je bilo bolje" !!
Cuprija

(prije 4 mjeseca)

@muhamed-omerovic-FB093731 muhamede pokrij se i puno ne baljezgaj
selver-buljubasic-G020217

(prije 4 mjeseca)

@muhamed-omerovic-FB093731 - Da parafraziram tebe DAJ BOŽE PAMETI !? Pa evo ti akademika Kurtčehajića dakle čovjek i od znanja i od pameti, pa s poštovanjem govori o Titu, hajde mi ukaži TI sa svojom pameću i znanjem koji je to državnik po svojoj harizmi ravan njemu iz svijeta politike ili neka javna ličnost i da je učinila UPRAVO NA AFIRMACIJI MUSLIMANA U BIVŠOJ SFRJ, jer, da nama Muslimanima nije priznata konstitutivnost odnosno DRŽAVOTVORNI ELEMENT IZ USTAVA SFRJ IZ 1974 godine, džaba nam sve agrarne reforme iz ranijeg i kasnijeg perioda, nikada ne bismo mogli sprovesti referendum o neovisnosti R BIH, niti bi nas IJEDNA DRŽAVA PRIZNALA. Pogotovu UN, i da skratimo priču, obrazuju se čovječe.