ZASTUPNIK SDP-A

Helez: Kada se vrati rad u institucije BiH, kad se sankcioniše Dodik, mi smo onda za pregovore o izmjenama Izbornog zakona

Mi želimo pregovarati i nastaviti pregovore kada dođe nova delegacija koja želi da pregovara o promjeni Ustava komplet, rekao je Helez

Piše: Federalna.ba

21.12.2021 07:36

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (21)

Ds

(prije 11 mjeseci)

Ma vazi, nema povratka dok se sve nametnuto ne povuce a uz Dodika je naraod i to sto tebi takvim sto si ti smeta govori samo o tome da on dobro radi svoj posao.
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

Rijetki su političari poput Konakovića i Radončića, te pokojnog Tihića. Sa njima postoji dijalog i mogući suživot. Ljudi poput podkapacitiranog Bakira, ovog zlotvora Zukana Heleza, islamiste Reufa Bajrovića, licemjera Hadžihafizbegovića, hrvatomrsca Abdulaha Sidrana, ratnohuškača i tv narikaču Senada Hadžifezovića, sve odreda "građani" i patriote, ovi sda džamijaši, sa podkapacitiranim Bakirom izgledaju kao kamilica. Na ranu bi ih privio u odnosu na "građane". Toliko o mutietničkoj BiH.
mirsad-hamidic-FB014750

(prije 11 mjeseci)

u eventualnim izmjenama izbornog zakona morate unijeti i izborna prava naroda bosanka i hercegovka i bosanac i hercegovac
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@mirsad-hamidic-FB014750 Koliko se u postocima tako izrazilo? Vrlo malo. Vrlo brzo će te sa sjetom gledati na izborni zakon, ali bit će kasno. Čović ako nije dovoljno sposoban da vodi Hrvatski narod, doći će netko drugi umjesto njega, poput Dodika ili Milanovića.
Ahmed

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 U suštini svi u BiH su Bosanci i Hercegovci samo drugačije vjeroispovijesti, ali politike odredjene radi svojih interesa to negiraju
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@Ahmed Ja sam i prije rata pisao se kao Hrvat. U bivšoj vojsci sam se izrazio kao Hrvat. kako si se ti pisao. Siguran sam da nisi kao "bošnjak" jer je to Hrvatsko prezime. Nisi imao pojma što je Bošnjak. Bio si ili Jugosloven, ili Musliman. Treće nisi. Sad odjednom povijest tisuću godina. Stanite malo na loptu. Te laži ne prolaze. Stavljate jumbo plakate uoči popisa i izbora, da bi znali tko ste i što ste. Zar to nije žalosno?. Hrvat i Srbin jako dobro zna tko je i što je. Imamo svoj nacionalni identitet. BiH je Jugoslavija u malom i kao takva nema budućnost. Postoji samo zato što Europa ne želi islamsku državicu u svom dvorištu. Samo pitanje je dokle. Bit je učiniti BiH besmislenom i nemogućom državom. Hrvatima ste izabrali Sejdu, a Hrvati Srbi sve blokiraju. Može nam biti. Radimo u EU i građani smo Europe. Kad dođe vrijeme, zarađeni novac ćemo uložiti u HercegBosnu, koja će biti dio Hrvatske i dio EU. Bit ćemo jedan od financijski najjačih dijelova Hrvatske. A sve zbog toga što će te vi muslimani zajednički život učiniti nemogućim. Nama izbor Sejde odgovara. Nadam se da će te ga i 2022 izabrati. To od srca želim, jer tad ide sve u tri lepe p.m. Hrvati traže minimum minimuma, a i to im se brani. Kad Srbi krenu u secesiju, Hrvati trebaju otvoriti front u federaciji, pa kom opanci, kom obojci. Hrvati i Srbi drže 75% BiH i čine 50% stanovništva. Dodaj tomu muslimane Fikreta Abdića, koji su prave ljudine, ovi sda džamijaši su u manjini. Tako da je Novalić svojim Europskim džamijašima uzalud obećavao da će ovladati BiH. Neće. Muslimani su u sendviću između Hrvatske i Srbije, a BiH je po Macronu "bure baruta" na granici sa Hrvatskom i Europa bi bila najsretnija da se BiH podijeli između Hrvatske i Srbije. Ili da se muslimanima da fildžan državica. Sve ostalo je faktor nestabilnosti. Broj izbjeglica u Europi raste, samim tim i islamofobija.
milan-jevtic-G043259

(prije 11 mjeseci)

Господин Елез не помиње Уставни Суд и манипулацију Риђобрадог и СДА истим, разлог због којег је и почео бунт у Српској. Треба увијек бити реалан и почети са критиком од себе... Али, самокритика нам није јача страна.👋
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@milan-jevtic-G043259 Ovaj Zukan Helez je prepun mržnje prema nemuslimanima. Glumi sdpovca, a da može, vrlo rado bi igrao nogomet sa glavama Hrvata i Srba, ko što su mu "braća" po vjeri igrala u ratu. Zlo mu izlazi iz očiju i gori je duplo od Bakira. Prepun mržnje, popu Reufa Bajrovića i sličnih isilovaca. Ali završit će u 23% rezervata, ma koliko se busao u prsa, da će Dodika zatvoriti. Taj Zukan Helez se smije kretati samo na 23% protektorata. Neka dođe u Široki Brijeg, pozivam ga. Neće, niti smije.
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@milan-jevtic-G043259 I još nešto, kažeš "gospodin". Nema taj zlikovac pojma što znači biti gospodin. Gdje su nestali Bugojanski Hrvati. Lik umjesto da je u zatvoru, on bi pravio džamahiriju.
Ahmed

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 U Kiseljaku su isto to radili odredjeni sa Bošnjačkom glavom sto to isto nw spomeneš
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@Ahmed Od tebe čuo. Ali čisto sumnjam.
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

Ovi lažni sdpovci su veći islamisti od sda džamijaša. Bolesni lik i isilovac kaže za Hrvatskog predsjednika da je budaletina. Onaj drugi sda džamijaš Mehmedagić također reče za Hrvatskog predsjednika da je budaletina. To je uvreda za sav Hrvatski narod u BiH. Na kraju se isilovci posvađaše između sebe. Smiješno i jadno. Ovi iz SDP-a neće u koaliciju sa SDA jer netko mora glumiti multietničnost, a Sarajevo 95% muslimansko, ko i SDP. Halal Hrvatiće i Srpčiće zlatom plaćaju, da bi stvorili lažnu sliku. Milanović ih je pročitao, zato na njegov račun bujica uvreda. Sve to znaju Hrvati i Srbi. Nijedna većinski muslimanska država nije građanska i ni jedna većinski muslimanska država nije demokratska. Izborni zakon se može riješiti kao u Belgiji gdje su tri naroda i gdje nikom ne pada drugom birati političke predstavnike. Ja nisam ljubitelj HDZ-a ali za njega glasam jer ne želim da se rasipaju Hrvatski glasovi. I Čović bi trebao malo učiti od Dodika i Milanovića kako se postupa sa muslićima. A on sve na finjaka. To tako ne ide. Bilo tko da dođe umjesto Čovića bit će puno žešći i muslići će plakati za Čovićem, ko što sada plaču za Kolindom. Malo je Mesića, koji uopće nije pravi Hrvat, jer mu je djed bio rom Idriz i uvinčo se za ženu iz obitelji Mesić i promijenio prezime. Konvertit ko i ovi u Sarajevu. Njemu je bitno samo da netko više plati i radi za njega. Kad je trebalo, pjevati ustaške pjesme, veleizdajnik ih je pjevao. A kad je trebao krasti, pardon "gubiti" čekove Hrvatske dijaspore, lopina ih je gubila. Toliko o lobistima.
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 Govorim o sinošnjoj emisiji plenum na ftv-u. Ova dva isilovca će vjerujem biti uhapšena čim pređu Hrvatsku granicu, jer SOA sve prati. Budaletina Zukan Helez, koji bi trebao biti u zatvoru zbog nestalih Bugojanskih Hrvata, jer je duboko umješan u sve to, nedavno reče da isilovci iz bliskoistočnog Sarajabada nisu trebali uopće kupovati respiratore, već su za tih deset milijuna ( od toga čak devet ukradeno) maraka trebali kupiti rakete, da sa njima mogu gađati Zagreb i Beograd. Toliko o SDP-u, koji je leglo islamista i talibana, a glume multietničnost i suhim zlatom plaćaju ljude, čiji su preci bili Hrvati i Srbi. SDP nije multietnička stranka i u njoj je najviše "ostalih", koji se bore za "građansku" a sanjaju šerijatsku BiH. "Ostali" ne postoje i to je samo način da se zbuni Europa i svijet. A Europi i svijetu se treba jasno poručiti da islam i demokracija i građanstvo nemaju nikakvih dodirnih točaka. To u većinski islamskim zemljama ne postoji. Hrvati i Srbi su u pravu jer ne žele živjeti zajedno sa dvoličnim muslimanima. Muslimani znaju da su takvi, ali to ne žele vidjeti. Svojataju kralja Tvrtka, a nijedan svom djetetu ne dade to ime, jer svjestan je da njegovi nisu kraljevi, već sultani i veziri. Ili primjer gdje muslimani iz povelje Kulinu Banu, kojeg također svojataju, izbacuju onaj dio koji počinje sa "U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha". To muslimanima ne smeta jer dio njihovog jadnog identiteta je "takija", odnosno LAŽ. "Nevjernike" odnosno kaurine smiju varati i lagati, ali ne smiju između sebe. Toliko o njima i njihovom jadu.
Ahmed

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 Kažes u pravu su što neče da žive sa Bošnjacima, kao i vi sto u Hrvatskoj nečete da živite sa Srbima pa ste ih sve protjerali
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@Ahmed Ja osobno nemam ništa protiv Srba, čak što više. Imam dosta prijatelja među njima i jako se ugodno osjećam u RS-u. Za nestanak Srba je najviše kriva politika Slobodana Miloševića. Hrvatsko Srpsko pitabnje je rješeno. Tko je jamio, jamio, kako reče Rojs. Između Hrvata i Srba nikada više neće biti sukoba. Srbi su popušili u Hrvatskoj, zapadnoj Bosni, dolini Neretve, a Hrvati u Posavini. Ta je priča završena. Odnosi svake godine će biti sve bolji, a tu ste pomogli i vi muslimani. Hrvate želite majorizirati i približili ste im Srbima. Srbi su također svjesni, da ako usoijete majorizirati Hrvate, oni su onda na redu. A Hrvate i Srbe puno više toga spaja, nego što razdvaja. Ono najbitnije, kršćani smo i braća po Kristu, tako da nam je puno lakše naći zajednički jezik nego sa vama muslimanima, koji ste prodali svoju vjeru i poturčili se. Ali se muslimani polako vraćaju svojim korijenika. Primjer Emir Kusturica, Dževad Galijašević, Meša Selimović...Svi oni znaju koja im je bila krsna slava.
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 Hrvati su Srbima vratili Mrkonjić Grad i Šipovo, koje su osvojili. Zauzvrat su federalni partneri dobili Vogošću, Ilijaš i Ilidžu. To zaboravljaju i još bi htjeli BiH samo za sebe. To neće ići, jer ovaj put im Hrvati neće spašavati guzicu, ko što je to bilo u deblokadi Bihaća. Umjesto hvala, oni napadoše Hrvate u srednoj Bosni i izabraše nam Sejdu.
Tuzlaak

(prije 11 mjeseci)

@zeljko-bosnjak-FB113444 U svemu tome najzalosnije je sto si Zeljko sve upravu i mislim s ove vremenske distance da i muslimani vide da sy referendumom 91 osudili BIH na smrtnu kaznu i sada je u redu za egzikuciju.U to vrijeme kada su srbi uzeli 1/3 hrvatske kada je odnos snaga bio kakav je bio neko gura goloruk narod u rat da bi razvukao linije fronta zbog nekoga obecanja zapada moze samo Veliki idiot.Svjestan sam ja da bi na bilo koji nacin Hrvatska izgledala danas kako izgleda,jer ipak Vatikan je taj koji ih ima sve u saci.Hajmo probati zamisliti BIH danas da nije bilo prokletoga rata.Moje licno misljenje je da bi danas u BIH bilo 80% stanovnistva islamske vjeroispovjedi i imali bi sve pravne i zakonodavne kao sto smo i imali.Gdje nas odvede SDA i gdje nas vodi???
Dusan2628

(prije 11 mjeseci)

Komsic muslimanskim glasovima izabran za Hrvatskog clana predsjednistva , a traze da se sankcionise Dodik koga je izabrao njegov narod ? Promiskuitet i podmuklost koja dolazi iz Sarajeva ne postoji nigdje na planeti.
Ahmed

(prije 11 mjeseci)

@Dusan2628 Po istom izbornom zakonu je i Čović bio izabran, ali čudo nikakve galame tada nije bilo oko toga stvarno čudno
zeljko-bosnjak-FB113444

(prije 11 mjeseci)

@Ahmed Čović predstavlja Hrvate, iako za njega glasam samo iz nužde. Da je druga situacija, vjerovatno ne bih, kao ni velik broj drugih Hrvata. Stranke iz HNS-a predstavljaju volju preko 90% Hrvata. Nepunih 10% Hrvata predstavljaju halal hrvatiće, koji koriste to što je u pojedinom sredinama malo Hrvata i igraju igru koja odgovara islamistima. Primjer Sejdo i Ivo Komšić, Zlatko Miletić, kvazi analitičarka Ivana Marić... i da ne nabrajam dalje
liliana-lili-G014650

(prije 11 mjeseci)

I SDP u ne manja debilčina. Zašto ih forsiraju, samo svojom neukošću ih sramote kao nekadašnji sekretari partije sa dva razreda osnovne škole.