VISOKI PREDSTAVNIK

Šmit: Čestitke Jasmili Žbanić, čiji film nije samo prikazao događaje, već je dao i lice žrtvama srebreničkog genocida

Ovaj film postavlja i ključno pitanje: Quo vadis građani Bosne i Hercegovine?, napisao je Šmit

Piše: H. J. I.

12.12.2021 16:30

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (17)

Ragibovaprangija

(prije 5 mjeseci)

Konstantin Nenadović, "Kojekude Srbijo", Beč 1883.g. : Od o ti ženskinja bez razlike stanja i mladosti, Turci birali su najbolje i najlepše Srbkinje koje su im se dopadale pa su s njima pod ladnicima, ladovitim grmovima, i lisnatim šumarcima, ležali, valjali se, grljili i javno na sramotu pred očevima, bračom i muževima, sa nesrećnim Srbkinjama blud u sred belog dana provodili. Ovakva grozna tiranija Turska po svoj jadnoj Srbiji vekovima carstvovala je
maximus-transportation-G104407

(prije 5 mjeseci)

Film je olicije feminizma veze s vezom da li je I jedan muskarac bio toliko glupi da slusa upusanu zenetinu sigurno ne flim je okaljao muskost I nac in zivljenje u Srebrenici samim tim osramocene su I zrtve bitno je bilo pokazati sta ne kuzim ovaj film treba zabranit
rodion-raskoljnikov-FB080013

(prije 5 mjeseci)

Žalost i licemjerje zapada. Nakon strašnoga genocida i klanice, daju pola Bosne i stvore tvorevinu "RS". Pa tko je tu lud !!!
Florian

(prije 5 mjeseci)

Kako javlja Ministarstvo sporta i kulture RS, u Banja Luci poslije Nove Godine zapocinje snimanje igranog fima "Jadi gradjanina Schmidta" ili na engleskom "The Sorrows of Citizen Schmidt". To ce biti internacionalna producija pod vodstvom Emira/Nemanje/ Kusturice, koji je uspio da okupi saroliku ekipu iz cijele EU. Ulogu gradjanina Schmidta tumaci Izvjesni Hans Fritz, ciji je djed, Otto Fritz poginuo negdje oko Bugojna za vrijeme ratovanja sa partizanima. Ulogu grubog i neotesanog Dodika, tumacice srpski lider, koji je nakon visesatnih uvjeravanja odlucio da se okusa i u filmu. Prema izvjavama Nemanje/Emira, film ce sadrzavati nekoliko vrlo vrelih scena na golim tijelima, te ce biti namijenjen za publiku +18. Treba naglasiti da je glavna uloga prvobitno bila ponudjena Ramizu Salkicu, zbog njegove celave glave, ali je on to odbio.
azem-dananovic-FB120356

(prije 5 mjeseci)

@Florian ja sam cuo da je jedan poznati bosanski reditelj poceo snimati film pod nazivom ,, kako je nemanja izdajnik izdao bosnu i kako se neki bosanci spremaju da ga obezglave ,, . javit cu ti kad bude bio spreman za gledanje .
adam-steven-G065011

(prije 5 mjeseci)

Šmit totalno nebitan lik.Oglasio se sada zbog filma,a nije se oglasio zbog sjednice u manjem entitetu.Misim da je vrijeme da OHR napusti ovi zemlji jer ne radi u interesu BiH.
Dusan2628

(prije 5 mjeseci)

Svabo pobio 50 miliona ljudi u drugom svijetskom ratu a sad mu kao zao Srebrenice ? E smradino celava , kad umres bice masovno veselje.
BONEZMC

(prije 5 mjeseci)

@dejan-popic-G092749 Super odgovor! pobio 50 Miliona a danas navodno Ugled EU! 🇪🇺 dokaz kako je Ljude lako manipulirati
RagibovaToljaga

(prije 5 mjeseci)

Je li ona filmcina "Kara iz odmaralista Jasenovac" dobila kakvu nagradu i zasto nije? Muhahahahahaha svetosmrdski glodari!!!!
fojnica

(prije 5 mjeseci)

JEDITE GOVNA OBADVOJE
RagibovaToljaga

(prije 5 mjeseci)

IZRAELSKI LIST "HAARETZ" UPOZORAVA: Jevreji ne mogu dozvoliti da poricatelji genocida pobjede u BiH!
BONEZMC

(prije 5 mjeseci)

@RagibovaToljaga --- To je Hinjski & Politicki receno! da bih njihovo sjecanje na Holokaust bio isto i dalje Respektovan! pored toga MUTE da odrade Arape sada pa da dobro dodje, od njih nije nista od SRCA!
BONEZMC

(prije 5 mjeseci)

Cuj oki upozoravaju! A GENOCID Cine svakodnevno na Palestincima u Njihovoj Zemlji! WoW sta se sve nece CUTi!
toma-tomato-G055134

(prije 5 mjeseci)

Istorijska i odlučujuća odluka visokog predstavnika Šmita🤔.Sad može slobodno da napusti funkciju, rešio je sve probleme BiH.
bozana-sator-FB041006

(prije 5 mjeseci)

Ovdje mora da su holandjani molili ostale da im daju nagradu da se operu sto su ih sjebali u Srebrenici. Tuzili ih, dobili nesto sadake i mirna Bosna.
RagibovaToljaga

(prije 5 mjeseci)

@bozana-sator-FB041006 Glabaj ga zajedno s materesinom koja te okoti!
barca-messi-FB010637

(prije 5 mjeseci)

@bozana-sator-FB041006 nisu holandzani krivi. Nisi oni bili svjesni tome sta srbi znaju uciniti.