PRENOSIMO

Michael Roth: Sankcije na stolu, ne samo za Dodika

Stječe se dojam da se u ovih 26 godina mira tako malo toga promijenilo u ovoj zemlji i da 26 godina iznova pričamo o istim stvarima

Piše: E. T. / DW

05.12.2021 09:25

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (17)

sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

Sigmund Neumann zapisao je :"Povjest Srbije je beskrajna borba opterečena nasiljem bez granica, nepoznata među civiliziranim zemljama. U toj borbi u kojoj laž, prijevara, izdaja i osveta, ubojstvo i zločin, bijaše priznato kao normalno pravilo, rasla je srpska generacija i četništvo, istomišljenici generala Mihajlovića, pa se tome bez muke može razjasniti politički banditizam koji karakterizira srpske upravljače, političke i vojničke vođe. Grčki znanstvenik George A. Megas posvetio je više godina u proučavanje etike i morala srpskog naroda i zaključio je:" Srpski borac ne pozna teren junaštva. Njemu se dopada brutalne, divljanje, akcije: iskopati očii osakatiti neprijatelja jesu kada nije naoružan i radi bilokakvih motiva " Pisac Friedriendrich Kraus ispitivajuči karakter i nacionalne običaje Srba konstatira:" taj narod nosi u sebi neko ljudožderstvo, jer srpski četnik je spreman opljačkati političkog neprijatelja ili bilo koga drugoga, i prije nego ga ubije izvadi mu oči, odreže mu nos i jezik a kada to ne učini jede ga živa kao da je janje.
sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

" Želio bih vidjeti BiH u kojoj nije bitno kojoj vjeroispovijedi ili etničkoj skupini pripadaš i u kojoj postoje samo građanke i građani ove zemlje" .....pa sto ne kazes Covicu i tvom Schmidtu
optimist

(prije 1 mjesec)

Ima li ovo lajanje na mjesec ikakve koristi, čemu uopće služi?
mladen-sofrenovic-G045711

(prije 1 mjesec)

ФУЈ,која смрдљива прича уколико одвојиш вријеме и пажљиво прочиташ. Каже колико су мало размишљали о масакрима Вермахта у Грчкој и Италији а тамо су војници његов дјед убијали цивиле у петој земљи од Њемачке. И то он пореди са Сребреницом. Гони се нацисти. Ко је клао Србе?
sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

@mladen-sofrenovic-G045711 Da u isto vrijeme kad su Srbi cetnici zaklali 100 hijada muslimana ali to je bilo prije 70 godina .U kojem ti vijeku zivis a Srebrenica je bila prije 25 godina i zrtve su jos zive i moraju da trpe takve bijesne cetnicke pse kao ti
mladen-sofrenovic-G045711

(prije 1 mjesec)

@sead-hajdarbegovic-FB043525 Сребреница је једна компликована и крвава спирала насиља у којој ни једна страна није имала кочнице нити је била истинска жртва. Имаш на Јутјубу снимак гдје се лик фали пушкомитраљезом и како је из њега убио прву жртву на територији општине Сребреница,а убио је Србина. Једино је тачно да злочин не оправдава злочин,зато и кажем да тамо не ко није истинска жртва. Ако већ нећете наш књигу " Геноцид над Муслиманима у другом свјетском рату" потражи податке о Сребреници. Тамо се кољу једне те исте породице с кољена на кољено.
mladen-sofrenovic-G045711

(prije 1 mjesec)

@mladen-sofrenovic-G045711 Тамо нико није истинска жртва..
sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

@mladen-sofrenovic-G045711 Pun si govana
ismet-hadzikadunic-G081924

(prije 1 mjesec)

Ne samo za njega, već za cijeli entitet RS, ne samo za njih već i za covketa i njegove, svi su oni udruženi u ovo, sjeme im se zamelo. Prokleti bili na oba svijeta.
milan-jevtic-G043259

(prije 1 mjesec)

Наравно, главне санкције се спремају српском народу, то нека је јасно; ако неко и буде санкционисан из Федерације - то ће бити само "ради реда"... "Ovo je ovde Balkan zemlja iz sna, izmedju mocnih sila dobra i zla.. Tu svako moze biti dusman i brat svakih pedeset leta izbija rat... Ovo je ovde Balkan mirisni cvet totalno nerazumljiv za ceo svet... I svako moze biti dusman i brat svakih pedeset leta izbija rat..."
sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

@milan-jevtic-G043259 Rumunjski povijesničar Konrad Bercovici zapisao je:"Srbi su nacionalisti, beskrajni megalomani bez vjere, to je najšovinističkiji narod Europe, ako ne i cijeloga svijeta, sa Srbima je nemoguće raspravljati, jer su bez razuma. Njih treba mlatiti jer respektiraju samo silu. . Britanski dnevni list "Manchester Guardian" od od 03. kolovoza 1914. donosi: " Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio"
Florian

(prije 1 mjesec)

Dodik sjedi u svojoj zemlji bas kao i drugi srpski politicari. On je Srbima dobar, jer da nije sigurno bi trazili njegovu ostavku. Dodik nije pisao Dayton i cini ono sto misli da je dobro za njegov narod u ovom trenutku. A sto se to ne svidja nekom drugom nije njegov problem. Sankcije nece promijeniti nista, osim sto ce od Srba napraviti zrtve. To ce jedva docekati Kina i Rusija da pomogne Srpskoj, a protiv ovih zemalja, zapad ne moze nista. BiH nema pravih prijatelja na zapadu. Ti prijatelji su se trebali pojaviti 1992 u vrijeme najvecih stradanja naroda, ali oni su sutjeli i gledali sa strane kako se muslimansko stanovnistvo unistava u svojim korijenima. Danas gledaju kako preko milion ljudi zive u najvecem logoru na svijetu zvanom Gaza i ne cine nista da se apartheid drzava, Izrael nauci pameti.
mladen-sofrenovic-G045711

(prije 1 mjesec)

@Florian Санкције од Срба неће направити жртве,него ће нас још више сложити да одговоримо тој нацистичкој немани.
bozana-sator-FB041006

(prije 1 mjesec)

@Florian Svaka cast na komentaru, nemam sta da dodam.
bozana-sator-FB041006

(prije 1 mjesec)

@mladen-sofrenovic-G045711 Tesko ti padne da nemas, nacista, pocne da dijeli lekcije. Ovi su potomci nemaca koji su unistili, bezmalo citav svet u 2 rata i ni jedan nisu pobjedili. Ne mogu reci da su bezobrazni, jer oni nemaju obraza. Nacisti ostaju nacisti, samo su se jedno vrijeme malo primirili i evo, opet su u akciji. Nemozete Srbe slomiti, vi to dobro znate, zato nas i mrzite.
sabaheta-mjerica-FB073516

(prije 1 mjesec)

@Florian e pravo bi on otisao sa prijestolja kad bi entitet trazio njegovu ostavku! On je inace "poslusan"! A dodiG je bio mali švercer kad se Dejton pravio. On se ne razumije u to ni danas dok mu njegovi savjetnici ne pojasne sta je sta. Njega to i ne zanima u prinxipu. Ogranicen lik kao balkon. Ono za cim vapi je otcjepljenje i tacka. Sve ostalo je nebitno. Zato je i isao Putinu da dobije zeleno svjetlo za to. Iako sumnjam da bi ga Srbija prihvatila ali eto. Cekamo da progovori sta rece Putin na sastanku. Nesto ne prica puno! Sta li bi od svega?
sead-hajdarbegovic-FB043525

(prije 1 mjesec)

Grčki pisac Nikita Akonimat koji je dugo vremena posvetio proučavanju Srba, zapisao je u svom djelu"Srbi su uvijek spremni počiniti svake zločine, sa svrhom da zadrže vlast, a kao šovinistima nema im para u svijetu" Jedan bizantski pisac je zapisao,"Srbi su narod željan rata, svađe i pljačke". Britanska spisateljica Darhem, nakon svoji putovanja i studija naroda na Balkanu, zapisala je:"Srbi su narod najzaostaliji i u isto vrijeme najmegalomanskijii najšovinističkiji. Često puta njihov ekstremizam graniči sa paranojom" Britanski premijer Winston Churchil na viječanju u Jalti rekao je:"D a se postigne mir i mirnoča u Europi neophodno je razoriti ne samo imperijalizam Njemačke, nego također imperijalistički šovinizam male Srbije"