OPĆI IZBORI U OKTOBRU

Vijeće Evrope: Presude Sejdić i Finci moraju se implementirati prije izbora

Komitet je ove sedmice donio Privremenu odluku kojom se ponovno ističe ključna važnost da se Bosna i Hercegovina u potpunosti pridržava presuda Suda

Piše: E. Ć. / Anadolija

03.12.2021 18:17

Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje, ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.

Komentari (3)

Navigator

(prije 5 mjeseci)

budalarija. To niko ne spori, neka se kandiduju i Sejdic i Finci pa ako ih neko glasa nek ih glasa, ali ih niko glasati nece. Za Hrvate i tako je predvidjeno mesto u Predsednistvu, bice to osigurano na bilo kojinacin, izborna jedinica, hrvatski kantoni, nesto ce se resiti. I sve ok. Pa neka sede Finci , Covic i Dodik u Predsednistvu jer ne vidim da ce Finci ili Sejdic dobiti glasove Hrvata ili Srba. Presuda Sejdic Finci je cista formalnost, jjer nekonstitutivnih naroda u BiH ima manje od 3 posto.
mehkunac-trhonovac-FB081404

(prije 5 mjeseci)

Vijeće Evrope ovim je suspendovalo Palmera i druge oko reforme izbornog zakonadavstva pošto su oni svjesno eliminirali rad Interesorne grupe i ne dozvoljavaju da se sastane i obavi zadatak.
esad-dzidic-FB061400

(prije 5 mjeseci)

HAAAAAAAAAAA,ODOSE HRVATICI U OPSAJD JER SE BIRAJU I DRUGI NARODI.BRAVO.